Počet porcí: 4
Přísady:
- 1 kávová lžička oleje
- 120 gramů pohanky
- 120 gramů na kostičky nakrájené cibule
- 240 gramů nadrobno nakrájených hub
- 1,5 decilitru červeného vína
- 1,5 decilitru bujónu
- 120 gramů vlašských ořechů
- 240 gramů špenátu
- 1 kávová lžička rozmarýnu
- 1 kávová lžička šalvěje
- sůl a pepř
Návod:
- Předehřejte troubu na 190 stupňů.
- Zahřejte olej na pekáči a 2–3 minuty smažte pohanku. Přidejte cibuli a houby
a několik dalších minut nechejte péct. Přilijte víno a bujón a přiveďte k varu.
Zmírněte plamen a 20 minut vařte. Je-li třeba, přilijte více bujónu.
- Jemně namelte ořechy. Opláchněte špenát a nechejte 6 minut dusit. Sceďte
přebytečnou šťávu a nadrobno nasekejte.
- Až bude pohanka uvařená, odstavte pekáč z ohně a nechejte ji trochu vychladnout.
Přimíchejte vlašské ořechy a špenát. Přidejte koření a dobře promíchejte. Okořeňte
podle chuti.
- Vymažte pečící formu a směs do ní natlačte. Pečte 50–60 minut, dokud není povrch tmavě hnědý a na dotek pevný.
Nechejte 10 minut stát a vyklopte na talíř. Podávejte s opečenou přílohovou zeleninou.
Tento recept je převzatý z časopisu Tibetské listy č. 7 - jaro 2000.
[
15.03.2000
zdroj: Tibetské listy (www.lungta.cz) ]
|