Počet porcí: 2
Doba přípravy: 25 minut
Poznámka: vegetariáni si mohou uvařit thänthug bez masa podle stejného receptu
Přísady:
- 1 malá cibule
- 1 malý kousek zázvoru
- 1 malý kousek mouli
- 200 g jehněčího nebo hovězího masa
- 60 g polohrubé mouky
- 3 stroužky česneku
- 1 kávová lžička soli
- špenát (mražený nebo čerstvý)
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 1 polévková lžíce oleje
Příprava:
- Zadělejte na těsto z polohrubé mouky; používejte pouze studenou vodu. Přikryjte a nechte odstát.
- Listy čerstvého špenátu omyjte a nasekejte na větší kousky. Pokud používáte mražený špenát,
úplně jej rozmražte. Množství záleží na osobní chuti.
- Nakrájejte cibuli, česnek a zázvor.
- Maso nakrájejte na proužky a rozřežte na tenké kousky.
Návod:
- Na hluboké pánvi osmažte cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte maso a sojovou omáčku. Dobře promíchejte.
- Přidejte litr studené vody.
- Zatímco se bude vařit voda, vyválejte těsto do tvaru velké a tenké placky.
- Nakrájejte těsto na proužky o síle 5 cm.
- Proužky natrhejte na malé kousky a hned je hoďte do vroucí vody. Vařte 5 minut.
- Nakonec přidejte špenát a koření podle chuti. Několik minut vařte na mírném ohni.
- Podávejte horké.
Tento recept je převzatý z časopisu Tibetské listy č. 6 - zima 1999.
[
10.01.2000
zdroj: Tibetské listy (www.lungta.cz) ]
|