Počet porcí: 4 - 5
Doba přípravy: 40 minut
Přísady:
- 3 střední jemně nakrájené cibule
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 polévková lžíce soli
- 1 kávová lžička sezamového oleje
- 900 g mletého jehněčího nebo hovězího
- studená voda
- 1 kávová lžička čerstvě umletého zázvoru a česneku
- 1/2 kávové lžičky mletého kmínu
- 2 polévkové lžíce sojové omáčky
- 2 polévkové lžíce horké vody
- 6 šálků mouky s přísadou kypřícího prášku
Příprava:
- Do mouky postupně přidávejte studenou vodu
- 4–5 minut zadělávejte těsto.
- Nechte těsto chvíli odstát v pokojové teplotě.
Návod:
- K mletému masu přidejte horkou vodu, nakrájenou cibuli, olej, sůl a koření; dobře promíchejte.
- Z těsta vyválejte co nejtenčí placku (na dobře pomoučeném válu) a vykrájejte kolečka o průměru 10 cm.
- Na každé kolečko vložte dvě lžičky masové směsi a trochu ji smáčkněte.
- Druhé kolečko položte navrch a okraje pevně přimáčkněte.
- Smažte taštičky ponořené ve středně rozpáleném oleji (vždy jen několik najednou).
- Nechte důkladně okapat v cedníku.
- Taštičky lze smažit i na malém množství oleje (nejdřív ale osmažte maso a cibuli).
- Podávejte horké s čili omáčkou.
[
09.06.2000
zdroj: TIBINFO (www.tibinfo.cz) ]
|